Tjock till smal

Alla inlägg den 17 augusti 2012

Av Linda - 17 augusti 2012 12:47

Idag är jag feberfri igen.  Inte jättepigg, men tvingade ut mig på en 3,5 km promenad med hunden.  För en gångs skull ville han gå och jag hade inte hjärta att gå hem bara för att jag var trött.  Så jag satte på min runtastic-app och tvingade mig själv att gå minst 3 km.  Vilket jag gjorde. 


Måste påminna mig själv hur skönt det är att gå ut och gå, speciellt när man känner sig lite deppad.


Nu när jag har den här kroppen som jag har så har jag fört lite dagbok, när jag tränar, vad jag tränar, hur jag mår, när jag har h-esmärtan, när jag sover dåligt och när jag är sjuk (alltså feber, kräks osv)


Och ett mönster jag har sett är att när jag har tränat styrka, och främst ben, alltså muskelträning, då får jag feber dagen efter.  I onsdags tränade jag ganska hårt, och fick vänta ett bra tag innan jag kunde gå uppför trappan, och jag fick vänta ännu längre innan jag kunde gå och duscha. 


Och igår hade jag feber, muskelvärk, huvudvärk, matt och dann.  Samma sak veckan dessförinnan, då hade jag också tränat styrka, och feber dagen efter under två dagar.


När jag tränade på gymmet fick jag också feber efteråt.  Varför? 

Jag vill verkligen träna, och jag tycker om känslan när " jag orkar inte, bara 10 till", och det kommer så mystiska ljud för varje gång jag går upp från knäböj, eller när jag gör utfallet...ja..ni förstår.  


Men det är inte kul att få feber dagen efter!


Dels så får man ju inte träna under de dagar man har feber, vilket jag i och för sig, inte orkar heller,  men dagen efter....som idag, när jag känner att jag skulle kunna tvinga mig, pressa mig....så får jag råden att inte träna.


Men jag har bestämt mig för att ge styrketräningen minst 2 månader. Är kroppen lika osamarbetsvillig även i oktober så får jag väl överväga en annan träningsform än just muskelträning.  För kroppen reagerar inte alls på samma sätt om jag kör 30-60 min cardio....av någon anledning.  Då kan jag få ont, träningsvärk, men ingen feber. Inte samma sjukdomskänsla.  


Från det ena till det andra.  Nu har jag varit hos hjärtspecialisten, cardiomottagningen, och även om de inte tyckte att mina svimningsymtpom, hjärtklappning, yrsel, lät symptomatiskt för just cardio, bestämde de sig för att ta det säkra före det osäkra, och jag ska få genomgå en 48-timmars EKG , och då ska jag träna, och gärna försöka provocera fram en svimning....eh...hur nu det ska gå till.  Jag ska även få göra ett TILT-test.

Och så ska man göra ett ultraljud på hjärtat,  efter det så ska man kunna konstantera en gång för alla att det inte är hjärtat....eller att det är pga hjärtat.


Det händer ju ganska ofta att jag får stickningar kring hjärt/bröstområdet, och det vore skönt att utesluta hjärtat och faktiskt kunna träna hårdare än vad jag gör pga att jag är lite orolig för att det kan vara hjärtat som bråkar. 

Presentation


Jag har minskat 11 kg. Min ambition är givetvis att fortsätta minska allra helst 15 kg till, men min kropp motarbetar mig då jag har fibromyalgi, svår huvudvärk, yr och svimmar. Och av någon knepig anledning blir sjuk och får feber av ganska lätt träning.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Jag


Ovido - Quiz & Flashcards