Tjock till smal

Alla inlägg den 6 september 2012

Av Linda - 6 september 2012 23:15

På något sätt ser jag mig fortfarande som tonåring.  Därför tar det emot att behöva acceptera att jag åtminstone i nuvarande läge och med min nuvarande motarbetande kropp inte kan träna "på riktigt".  Inte jogga, inte styrketräna på gymmet. Inte något av det jag vill göra eller testa på. 


Jag har insett att jag behöver något som jag....inte föraktat...men som varit väldigt ångest framkallande. Något som är skonsamt.  Jag behöver börja om från början.  Och vill det sig illa kanske jag bara kommer fortsätta i början. Men jag måste fortsätta. 


Träningen jag måste börja med är simning, styrketräningen är vattengympa.  Jag har ärligt talat aldrig gillat att bada. Bara att gå in i duschen är ångestladdande.   Det finns inget värre än att duscha offentligt!



Och så klagar simhallen på att folk inte duschar, när de går och badar!  (Obs denna bild är inte tagen från duschen i ortens simhall, den duschen är ännu sunkigare). 


Men som sagt, ska jag komma någonstans i livet så måste jag börja simma, och gå på vattengymnastik i den varma basängen. 

Nu har jag inte tränat riktigt sedan...kettlebellpasset.  Och jag märker hur smärtan avsevärt ökat och jag fryser mycket oftare. 

Så beslutet är taget att jag ska börja simma/vattengymnastisera när ekonomin tillåter.


Men då kommer vi till kanske det största problemet. 


Det är så att min baddräkt är för stor. Någon måtte ha dragit ut den väldigt för när jag provade den så ...ja... man kan väl säga att förra året fyllde tuttarna ut kuporna ganska rejält, men nu så sladdrade magen, rumpan ( alltså överflödigt tyg) och tuttarna var för små för kuporna och tittade liksom ut, och detta i obadad tillstånd.  Så för att följfölja mina planer och bli tant på riktigt, så måste jag ha en ny baddräkt.


På orten lokala butiker finns inga snygga som motiverar mig. Därmot på nätet finns många snygga.


                          


Men storlekar?  3XL, 2XL, XL?  Stl 48, 46, 44 eller 42?  Hur vet man vad som passar?

Och i slutändan, när dräkten kommer på...


 





      


  

Presentation


Jag har minskat 11 kg. Min ambition är givetvis att fortsätta minska allra helst 15 kg till, men min kropp motarbetar mig då jag har fibromyalgi, svår huvudvärk, yr och svimmar. Och av någon knepig anledning blir sjuk och får feber av ganska lätt träning.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Jag


Ovido - Quiz & Flashcards