Tjock till smal

Alla inlägg den 10 januari 2013

Av Linda - 10 januari 2013 17:10

Jag har ju en tendens att bli sjuk efter träning.  Eller träning och träning, det räcker med en aktiv dag med shopping och hundpromenader....efterföljande dag har jag feber och influensakänslor.


Igår var jag till en läkare på infektionsmottagningen.  Han var jättetrevlig, och jättebra på alla sätt. Jag hade inte haft något emot att ha honom som husläkare.  Han hade lusläst min journal och alla prover med förstorningsglas.


Och hans slutsats var att det är ingenting som tyder på att jag skulle ha någon bakomliggande infektion eller virus.


Min feber är inget farligt, inget jag kommer dö av och så länge det inte är hög feber, så är det inget jag behöver oroa mig för.
Men varför blir jag sjuk efter fysisk aktivitet, och vad kan jag göra åt det? frågade jag.

Han berättade att temperaturen höjs ju på alla när de tränat, men sjunker ju ganska omgående. Hans hypotes var att hos mig så är min inre termostat i obalans/felställd,  vilket gör att jag får feber i flera dagar efter träning.

Vad jag kan göra? 
Acceptera läget.  Känner jag för att jag vill träna så får jag acceptera att jag blir sjuk i några dagar, det är inget farligt att jag blir sjuk.  Men det är ju inget som är optimalt heller. Det är ju faktiskt inget roligt att vara sjuk.


Yrseln har blivit värre och mer frekvent.

När jag andas in känns det som om man drar upp handtaget i en sådan här leksaksnurra.  Djupandas jag kan jag nästan provocera mig själv till att svimma.

Allmänt

Presentation


Jag har minskat 11 kg. Min ambition är givetvis att fortsätta minska allra helst 15 kg till, men min kropp motarbetar mig då jag har fibromyalgi, svår huvudvärk, yr och svimmar. Och av någon knepig anledning blir sjuk och får feber av ganska lätt träning.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Jag


Ovido - Quiz & Flashcards